-
Date:
25 Nov 2024
-
Location:
Auditorium 6.1.36 (Building 6), Ciências ULisboa
-
Schedule:
13h45-18h00
-
Lecturer or Responsible:
Colégio Food, Farming and Forestry (F3) & redeAGRO of the University of Lisbon
(English below)
Conferência Anual do Colégio F3 + RedeAGRO
A Universidade de Lisboa, através das suas estruturas interdisciplinares, Colégio Food, Farming and Forestry (F3) e redeAGRO, organiza, na tarde do dia 25 de novembro de 2024, a Conferência “Shaping the Future of Global Food Systems”.
Este evento, aberto à academia, indústria, a decisores políticos e sociedade em geral, incidirá sobre o Sistema Alimentar, explorando os elementos e atividades relacionados com a produção e o consumo de alimentos, bem como os seus impulsionadores e consequências, numa perspetiva global e no contexto nacional.
Através de comunicações e debates com especialistas, a conferência tem como objetivo discutir as transformações necessárias e identificar estratégias que promovam dietas saudáveis e acessíveis, a sustentabilidade, a segurança alimentar, e a equidade social, abordando também os desafios económicos, ambientais e de saúde que afetam a produção e o consumo de alimentos.
Conferências Plenárias de Sheryl Hendriks (Greenwich University, Reino Unido), Christophe Bene (Wageningen University, Países Baixos) e Rui Costa Pedroso (Koln University, Alemanha).
Mesa-redonda com moderação de Cristina Branquinho (FC) e Oradores Joana Sousa (FM), Luís Mira da Silva (ISA), Patrícia Abrantes (IGOT), Pedro Queiroz (FIPA) e Susana Pombo (DGAV)
(programa disponível abaixo)
Annual Conference of the F3 College + redeAGRO
The University of Lisbon, through its interdisciplinary structures, the Food, Farming and Forestry (F3) College and the redeAGRO network, is organizing the Conference “Shaping the Future of Global Food Systems” on the afternoon of November 25, 2024.
This event, open to academia, industry, policymakers, and the general public, will focus on the Food System, exploring the elements and activities related to food production and consumption, as well as their drivers and consequences, from a global perspective and within the national context.
Through presentations and discussions with experts, the conference aims to address the necessary transformations and identify strategies to promote healthy and affordable diets, sustainability, food security, and social equity. It will also tackle the economic, environmental, and health challenges affecting food production and consumption.
Keynote speeches by Sheryl Hendriks (Greenwich University, UK), Christophe Béné (Wageningen University, Netherlands), and Rui Costa Pedroso (Cologne University, Germany).
Roundtable discussion moderated by Cristina Branquinho (Faculty of Sciences, ULisboa) with speakers Joana Sousa (Faculty of Medicine, ULisboa), Luís Mira da Silva (School of Agriculture, ULisboa), Patrícia Abrantes (Institute of Geography and Spatial Planning, ULisboa), Pedro Queiroz (FIPA), and Susana Pombo (DGAV).
(programme available below)